2022. Aradtól egészen Szabadkáig

Kirándultunk!!

Aradtól egészen Szabadkáig

Iskolánk a Határtalanul program keretében pályázatot nyert, így 18 tanulóval egy fantasztikus kiránduláson vehettünk részt Aradtól egészen Szabadkáig.

Első nap Aradon és Temesváron jártunk, majd hátrahagyva a csodás Casa Leone szálláshelyünket, -másnap reggel-, a délkeleti Kárpátok gyönyörű szurdokain ereszkedtünk le. Több órás buszozás után Magyarország egykori kincsesdoboza, Sisi királyné nagyon kedvelt pihenőhelye, Herkulesfürdő tárult a szemünk elé.

Izgatottan jártuk be Hunyadi János egykori várát, szívesen hallgattuk idegenvezetőnk, Eleonóra érdekes történeteit.

A vár falain belül két görögkeleti templomot is megnézhettünk.

Délután Péterváradra buszoztunk, ahol -a vár védelmi vonalán haladva-, a kazamaták kacskaringós ösvényét is bejártuk.Esti szállásunkon ízletes helyi ételeket kóstolhattunk meg, többek között a tradicionális csevapot.

A Határtalanul 3. napján,- a Szerbiába lépés izgalmait követően-, a Kazán -szoros vonulatai fonódtak körénk. A természet alkotta festői képek örök emlékként záródtak szívünkbe.

A nap fénypontja a felejthetetlen „sétahajózás” volt.
Esténket egy különleges számháborúzással zártuk.

Ámulva tekintettünk körbe a vár kilátójából, ahonnan a Száva és a Duna összefonódása jól kivehető volt.

Nagyon vidám, felszabadult hangulatban zártuk ezt az igazán tartalmas napot.

Délutáni sétánk során a hegyek közé kapaszkodó villák, szállodák és szebbnél szebb épületek sokaságát tekintettük meg

Reggel magunk mögött hagytuk Kostolac diákszállóját, majd úticélunk Belgrád, azon belül Nándorfehérvár felé vettük az irányt.

A kirándulás zárásaként-az utolsó napon-, búcsút intettünk kedves vendéglátónknak Tóthfalun, majd Szabadka felé vettük az irányt.
A határmenti városban először a felújított Zsinagógát néztük meg. A határmenti városban először a felújított Zsinagógát néztük meg.
Nagy izgalommal mentünk ezután a híres szabadkai piacra. A gyerekek ismét megmutatták, hogy milyen fegyelmezetten, megfontoltan tudnak viselkedni a számukra új helyzetben.
Pontban az eltervezett időben érkeztünk haza, ahol a szülők boldogan ölelhették át a gyermekeket.

Istennek legyen hála mindenért!

Kovács Gabriella projektvezető tanár
Nyulné Németh Erika kísérőtanár